Aanbouw & verbouw Oude Zuiderweg, Leek

Aanbouw & verbouw Oude Zuiderweg, Leek

De familie Bos heeft een woning gekocht die op voorhand al te klein was. Ze wilden er zelf een aanbouw aan bouwen. Het ontwerp is zo gemaakt dat het zelf uitgevoerd kon worden. Het maken van een aanbouw werd al snel een verbouwing,  waarbij alleen de woonkamer van de oorspronkelijk woning nog in tact bleef. Naast de tekeningen hebben we ook praktisch advies gegeven over planning, kosten en de uitvoering.

De oorspronkelijk kapvorm is behouden en doorgetrokken naar achteren. De ruimtes werden hierdoor erg laag. De uitbouw is daarom 60 centimeter verdiept om meer hoogte te creëren. Hierdoor wordt de keuken een eigenruimte, terwijl het ook een geheel vormt met de woonkamer. Aan de achterzijde is het dak schuin doorgetrokken, waardoor een overstek ontstaat die zon, regen en inkijk van de buren tegenhouden. In 2017 is de bouw voltooid.