Over Simone

Mijn naam is Simone Poel. Ik ben architect en afgestudeerd in 2022 aan de academie van bouwkunst in Groningen. Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in architectuur. Ik speelde veel viool en het was mijn droom om later mijn eigen concertzaal te ontwerpen. Met mijn afstudeeropgave “de stad als podium” heb ik onder begeleiding van Herman Hertzberger een concertzaal ontworpen op de oude Casino locatie in Groningen.

Hoe je door een ruimte beweegt vind ik belangrijk. Daarnaast is het ook goed om te weten hoe je reageert op bepaalde ruimtes en op welke wijze architectuur dit kan versterken. Bij projecten verplaats ik mij in de opdrachtgever. Ik vind het belangrijk om vanuit dit perspectief architectuur te maken.

Ik werk veel samen met andere architecten, ontwerpers en bouwkundigen. Ik heb ervaring opgedaan als ontwerper bij verschillende architectenbureaus waaronder De Zwarte Hond, Inbo en Specht Architectuur & Stedenbouw.

Naast mijn eigen bureau ben ik een dag in de week beroepspraktijk coördinator aan de academie van bouwkunst in Groningen.

Voor meer informatie kunt u ook mijn LinkedIn bekijken